tag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post1378534965911700502..comments2023-11-05T08:19:36.505+01:00Comments on Tijm & Suikerbiet: Feest, feest, feest!Theohttp://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-72684664295375353162011-05-23T16:15:01.163+02:002011-05-23T16:15:01.163+02:00Ik moet ineens denken aan krantenartikelen (6 mnd ...Ik moet ineens denken aan krantenartikelen (6 mnd geleden?) over die NL vrouw die niet kon ruiken en proeven die wel een kookboek had geschreven. Ze wist dat er een (afrikaans?) kruid bestond waardoor ze kortdurend wel smaaksensaties kon beleven. Zouden wij dan misschien met dat kruid wel even de smaaksensatie van onze jeugdige jaren kunnen beleven.<br />(Gompie, als ik het zo terug lees lijkt Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14206927195825482005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-50252958301794903082011-05-22T22:31:35.671+02:002011-05-22T22:31:35.671+02:00Toch nog even een reactie Paul.
Peter Klosse form...Toch nog even een reactie Paul. <br />Peter Klosse formuleert in zijn boek 'Het proefboek' een theorie die beschrijft dat ons proefvermogen afneemt naarmate we ouder worden. Die verklaart dan ook waarom oudere mensen zo zout eten. Zout is een natuurlijke smaakgehalte verhoger. Jonge kinderen hebben meer smaak, en dat verklaart dan weer waarom ze zo'n afkeer hebben van bv. spinazie.<brTheohttps://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-11285427779402550352011-05-20T19:18:27.086+02:002011-05-20T19:18:27.086+02:00Beste Theo,
die laatste alinea gaf me een vredig g...Beste Theo,<br />die laatste alinea gaf me een vredig gevoel, gaf zelfs een soort rust en berusting.<br />En ik kan idd niet achterhalen wat er aan ingrediënten zo anders is(bvb. waar kwamen de 'oogjes' vandaan?) En ja, witlof en spruitjes zijn minder bitter tegenwoordig, de zuurkool lijkt minder zuur, goed vlees moet je nu zoeken en meer betalen. Maar het is een heimwee, mogelijk naar deAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14206927195825482005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-66110256413823484962011-05-20T13:40:30.342+02:002011-05-20T13:40:30.342+02:00Hoi Paul, een interessant onderwerp roer je daar a...Hoi Paul, een interessant onderwerp roer je daar aan. Zo'n beetje 'de smaak van vroeger'. Dit keer is het niet alleen een psychologisch effect wat meespeelt, maar ook het tastbare resultaat. Het is moeilijk, kleine veranderingen kunnen soms grote gevolgen hebben. En wat je zelf al zegt, er zijn kleine veranderingen tov je moeders bereiding en ingrediënten. Kun je die nog achterhalen? Theohttps://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-7579225637512284922011-05-20T13:33:16.840+02:002011-05-20T13:33:16.840+02:00Hoi Barbara, lief compliment :-)))))) :-0Hoi Barbara, lief compliment :-)))))) :-0Theohttps://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-66479146744488434682011-05-20T13:32:40.929+02:002011-05-20T13:32:40.929+02:00Het was een leuke dag Karin, en zaterdag hebben we...Het was een leuke dag Karin, en zaterdag hebben we hier thuis groot diner ter ere van haar verjaardag. Daar verheug ik, wij allemaal, ons ook al op.Theohttps://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-78534612842996772162011-05-20T07:26:21.181+02:002011-05-20T07:26:21.181+02:00Hoi Theo,
Wat een mooi stukje weer!
Gefeliciteerd...Hoi Theo,<br />Wat een mooi stukje weer! <br />Gefeliciteerd met je moeder en dat jullie er nog maar heel wat jaren samen van mogen genieten.<br />Ik ben een dag te laat met mijn reactie maar ik hoop dat jullie er een mooie dag van hebben gemaakt.<br /><br />Groet,<br />Karin.Karinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-540106724156105612011-05-19T20:05:37.059+02:002011-05-19T20:05:37.059+02:00Hallo Theo,
Van harte met je moeder! En wat een o...Hallo Theo,<br /><br />Van harte met je moeder! En wat een ongelooflijk waar stuk heb je geschreven. Fijn dat je weer regelmatig schrijft, ik heb je gemist.<br /><br />Liefs,<br /><br />Barbara.Barbaranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-20009431020296135392011-05-19T12:42:24.057+02:002011-05-19T12:42:24.057+02:00Tja, moeders kookkunst. Wat me al jaren verbaasd i...Tja, moeders kookkunst. Wat me al jaren verbaasd is dat ook al volg ik 'moeders recept' ik niet helemaal dezelfde smaak verkrijg. Ligt het aan de ingrediënten die anders smaken dan vroeger? Zijn de -sporadisch gebruikte- bouillontabletten anders van samenstelling? Ligt het aan de pannen (die naar mijn zus gingen)? Ik weet het niet. Neem bvb. de soep met 'oogjes' , tomatensoep met Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14206927195825482005noreply@blogger.com