tag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post3067634102624244950..comments2023-11-05T08:19:36.505+01:00Comments on Tijm & Suikerbiet: Vegetarisme, of hoe het gemis te omzeilenTheohttp://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-63685507933762583692012-02-03T16:14:45.440+01:002012-02-03T16:14:45.440+01:00Bedankt anoniem voor je reactie, ik hoor graag een...Bedankt anoniem voor je reactie, ik hoor graag een tegengeluid om te zien om mijn opvattingen stand kunnen houden, of om tot een nieuw inzicht te komen.<br />Ik geloof dat melkvee ook melk geeft zonder kalveren. Kaas lijkt me toch een echt vegetarisch product. Als dat vee 'afgedankt' wordt en naar de slachterij gaat en je zou het opeten, dan zou je geen vegetariër meer zijn. <br />Je Theohttps://www.blogger.com/profile/04183617003556052549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-78753464918357885002012-02-02T19:36:26.864+01:002012-02-02T19:36:26.864+01:00Kaas is per definitie niet vegetarisch: er moeten ...Kaas is per definitie niet vegetarisch: er moeten koeien voor kalven om melk te krijgen. En waar blijven die kalfjes? In de vleesindustrie.<br /><br />Nog een misverstand: vegetarisch eten is niet beter voor het milieu, maar trekt een bijzonder grote wissel op het milieu. Als je milieuvriendelijk wilt eten (in de zin van een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk) dan moet je aan de plofkip. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-76981155038917078482012-01-31T19:49:37.391+01:002012-01-31T19:49:37.391+01:00Leuk vervolg op Paul zijn reactie.
We zijn jaren v...Leuk vervolg op Paul zijn reactie.<br />We zijn jaren vegetariër geweest maar het begon toch een beetje te knagen, de heerlijke stoofpotten, een kippetje toch wel lekker op zijn tijd.<br />Dus nu horen we bij de flexitariërs, we eten meestal 1 of 2 keer in de week vlees, net hoe het uitkomt.<br />Vleesvervangers hebben we eigenlijk nooit, door de pasta gaat eigenlijk nooit vlees, alleen bij Karinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-5163439854716071512012-01-31T17:03:50.401+01:002012-01-31T17:03:50.401+01:00Kijk eens bij de vegetarische slager, volop vegeta...Kijk eens bij de vegetarische slager, volop vegetarische alternatieven en bijna niet van vlees te onderschijden en echt lekker. Anders zelf maken, met bonen etc kan je geweldige produkten op tafel toveren. <br /><br />Groet van een vegetariërWinnyhttp://winnywatetenwevandaag.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-49493833564118255812012-01-31T10:37:33.881+01:002012-01-31T10:37:33.881+01:00Wij eten ook steeds minder vlees( nog maar 2 x per...Wij eten ook steeds minder vlees( nog maar 2 x per week)Maar vleesvervangers zijn wij ook niet dol op, ze vervelen zo gauw. Tenminste ik bedoel dat wat je bij de supermarkt koopt. Nou vind ik vlees van de supermarkt ook niet lekker, dat moet voor mij van een goede slager komen en kip van de poelier. Waar koop jij je vleesverangers?Caroline Brouwerhttps://www.blogger.com/profile/09568129217290962122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-28766147485251340442012-01-31T10:10:47.620+01:002012-01-31T10:10:47.620+01:00Zelf zit ik ook middenin een vleesverlatersperiode...Zelf zit ik ook middenin een vleesverlatersperiode. De laatste keer dat ik hierin zat, ligt al weer zo'n 10 jaar achter me. Destijds veel vleesvervangers geprobeerd, maar nu houd ik me er verre van. Hoewel ze niet eens zo gek smaken, zijn ze allemaal veel te zout. <br />Overal kaas op en door, is ook niet echt de oplossing hier in huis, gezien het verhoogde cholesterolgehalte van Man en Nellhttps://www.blogger.com/profile/11929783666043846976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5757121340131863192.post-29877473987254421452012-01-31T09:51:54.267+01:002012-01-31T09:51:54.267+01:00Theo, leuk dat je er aan separaat blogje aan wijdt...Theo, leuk dat je er aan separaat blogje aan wijdt. Het is inderdaad noodzakelijk om terug te schakelen en de vleesconsumptie te verminderen, flexetarier te worden. Een mens is een product van omgeving en opvoeding. Thuis werd er welhaast elek dag aardappelen-vlees-groenten gegeten. Behalve de zaterdag, dan soep en brood omdat iedereen bezig was in de tuin en met klussen en er dus weinig kooktijdAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14206927195825482005noreply@blogger.com