zaterdag 11 december 2010

Carpaccio di rapa rossa


In goed Nederlands is carpaccio van rode biet misschien wat duidelijker, maar ik heb dit recept uit het boek Vegeterranean van Alberto Musacchio en Malu Simões. Zij hebben een hotel in Italië waar alleen vegetarisch gekookt wordt. Voordat ik dit boek kocht had ik geen idee dat vegetarisch eten zo verfijnd en gevarieerd kon zijn. Het is voor mij het beste in zijn soort.
Omdat we deze kerst mensen te eten krijgen die het vegetarisme een warm hart toedragen, leek het me de ideale gelegenheid eens een menu samen te stellen op basis van dit boek. De eerste gang, die op een mooie amuse volgt die je binnenkort van me krijgt, is gemakkelijk te maken, ziet er aantrekkelijk uit en smaakt uitstekend. 
Voor 6 personen heb je nodig:
  • 6 gekookte en geschilde bietjes
  • 50 gram gehakte walnoten
  • Wat gehakte peterselie
  • 150 gram geitenkaas (de mijne had een lichte honingtoon wat heerlijk was)
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn
  • Peper en zout
  • Een zakje rucola
Snij met behulp van een kaasschaaf of de keukenmachine de bietjes in dunne plakjes
 en drapeer die over een bord.

Verdeel hier wat noten, peterselie en kaas over.

Maak van wat rucola een bolletje en plaats dat in het midden. 
Besprenkel met een dressing van de olijfolie en azijn die met peper en zout op smaak is gebracht. 
Zoals gezegd, het smaakte me uitstekend. Het is voor mij een mooie combinatie die een prachtig voorgerecht oplevert.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha Theo,

Dit gerecht is inderdaad heerlijk.
De kwaliteit van de bietjes maakt of breekt het alleen wel. Wij hebben hem al meerdere malen gemaakt.

Liefs, Barbara.

Theo zei

Hoi Barbara,

Het is zeker een gerecht om vaker te maken, mooi , makkelijk en smakelijk :-)

Groetjes, Theo

Related Posts with Thumbnails