vrijdag 26 september 2008

Taart met sinaasappel, amandelen en pistachenoten


Toen ik bij mijn moeder op bezoek kwam rook het huis naar vers gebak en stond deze taart op tafel te pronken. Ik heb er een foto van gemaakt, ik heb hem geproefd en ik heb hem op mijn blog gezet. Heerlijk! Dit mogen jullie niet missen. De combinatie van deze ingrediënten levert een lekker gebak op. Hij was gebakken in een hartvorm maar je kunt hem ook rond maken natuurlijk.

Wat heb je nodig:

175 gram ongezouten boter
boter om in te vetten
175 gram zelfrijzend bakmeel
1 koffielepel bakpoeder
100 gram gemalen amandelen
1 sinaasappel, sap en geraspte oranje schil
175 gram basterdsuiker
3 eieren losgeklopt
100 gram pistachenoten gepeld en fijngehakt
wat extra nootjes en poedersuiker voor de garnering

Hoe maak je hem:
verwarm de oven voor op 170 graden. beboter een springvorm van 20 cm doorsnee en bekleed de bodem met vervrij papier. Doe alle ingrediënten, behalve de pistachenoten, in een keukenmachine en mix alles goed door elkaar. Het moet een glad beslag worden. Als je geen keukenmachine hebt klop je de boter en suiker door elkaar en zeef je vervolgens het meel en de bakpoeder erbij. Voeg de eieren er beetje bij beetje aan toe, afgewisseld met het amandelpoeder. Schep de pistachenoten erdoor en doe het beslag in de voorbereide springvorm. Bak gedurende anderhalf uur. De taart is klaar als een vleespen er schoon uikomt en de bovenkant mooi bruin is en terugveert als je hem voorzichtig indrukt. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de springvorm, verdeel de pistachenoten erover en bestrooi met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails