maandag 18 juni 2012

Op Chinese wijze gesmoord varkensvlees


Het is alweer een tijd geleden dat ik op aanraden van vrienden het boek De pure keuken van Donna Hay aanschafte. Op zoek naar iets niet al te ingewikkelds en toch smaakvol greep ik dit boek weer eens uit de kast. 
Ik kwam tot het onderstaand recept en het was lekker. Wel oppassen dat het vlees niet taai wordt. Je hebt genoeg saus, en samen met wat rijst en groente heb je een lekkere maaltijd.
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 250 ml Chinese kookwijn of Sherry
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml hoisinsaus (je weet wel, van het vorige recept!)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 stukjes steranijs
  • 4 varkensfiletlapjes

Verhit de sesamolie op laag vuur en bak de gember hier een minuutje in. Voeg dan de vloeistoffen met de kruiden toe en laat alles even pruttelen. Dan gaat het vlees in de pan en kook je dit tot het gaar is (vijf minuten aan elke kant of naar eigen goeddunken).
Haal het vlees dan uit de pan en kook de saus nog wat in zodat hij dikker wordt.
Klaar is Kees!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails