zondag 29 juni 2008

Broodje A...


Gisteren zijn we naar Amsterdam geweest, wat een stad! Heerlijk om doorheen te wandelen en je te laten verrassen door al het moois en lekkers wat je tegenkomt. We hadden de auto (gratis!) geparkeerd aan het eind van de Beethovenlaan in Amsterdam-zuid.
Het eerste wat we tegenkwamen was Van Wely, geheel en al verbouwd. Ik moet er altijd even naar binnen. De mooiste taarten zie je er. Ik waan me iedere keer als ik er kom in Parijs. Orangettes kan ik nooit weerstaan, dat is bekend, dus die gingen mee in een prachtig zakje.
Toen kwamen we ietsje verder bij een Japanse winkel met heerlijke sushi. Ik moet er altijd even naar binnen. Het was moeilijk kiezen uit zo’n overvloed. Ik kwam tot sushi met zalm, avocado en mayonaise met rode viskuit, een zakje van omelet gemaakt en gevuld met tofu en zeewier en nog een met een visvulling en sesamzaad. De namen was ik snel vergeten maar de smaak bleef me nog lang bij. Het is zo’n verwennerij, proeven van allerlei verschillende hapjes die met zorg met de hand gemaakt zijn. Het wordt daar bovendien prachtig geserveerd op een zwart blad met een rozetje wasabi en genoeg gember voor tussendoor.
Toeval of niet, toen we even wilde uitrusten waren we in de Spiegelstraat, vlakbij Madame Pompadour. Ik moet er altijd even naar binnen. Je krijgt daar van die heerlijke financiertjes bij de thee. Ik heb al een paar recepten geprobeerd maar zoals ik ze daar eet heb ik ze niet kunnen maken. Als je een goed recept weet houd ik me aanbevolen!
We hebben uiteindelijk gegeten in een Cambodiaans-Thais restaurant waar we vooraf viskoekjes namen (een beetje vet) en twee verschillende curries. Chickencurry en kip met gember, beide waren goed van smaak en lekker ‘nat’.
Kortom, zo zag ons broodje Amsterdam eruit!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails