vrijdag 27 juni 2008

Eton mess


Het is aardbeientijd en dus eten we vandaag Eton mess, een heerlijk toetje. Bij ons buiten het dorp kun je bij de boerderijwinkel aardbeien van eigen teelt kopen. Heerlijk zoet en geurend, perfect voor de nagerecht.
Op het laatste moment dit gerechtje in elkaar zetten is er niet bij. Je bakt zelf namelijk de merengue en dat heeft een uurtje nodig. Heb je die eenmaal voorhanden dan is het karwei verder een peulenschil.

Ingrediënten

1 eiwit
60 gram suiker
1/4 slagroom
aardbeien
suiker

Bereidingswijze

Sla het eiwit met wat zout of wat citroensap half stijf en voeg dan al kloppende de suiker toe. Klop nog even door tot je een mooi glanzend stevig eischuim hebt. Vorm dan van dit mengsel met een lepel wat nonchalant repen die niet hoger zijn dan 3 a 4 centimeter op een bakplaat en zet dat een uurtje in de oven op 130 graden.
Klop de slagroom stijf met wat suiker en maak de aardbeien schoon.
Neem een paar aardbeien en pureer die in de keukenmachine met wat suiker.
Nu kun je het gerecht gaan samenstellen. Wat heet, je verkruimelt de merengue in grove stukken en schept die door de slagroom. Meng er de aardbeien doorheen en de aardbeiensaus. Maak met een lepel een gemarmerd effect door het geheel een paar keer door te scheppen.
Klaar!
De combinatie van het de knapperige merengue, het rode fruit en de zachte room is overheerlijk en prachtig om te zien. Wel machtig maar de zonde waard!

1 opmerking:

bergwerf zei

leuke weblog. Gaan we vast vaker bekijken.

groetjes Corrie & Wim

Related Posts with Thumbnails