zaterdag 25 juni 2011

Singaporaanse garnalencurry

Jawel, weer eentje uit het boek Curry Bijbel van Madjur Jaffrey. We aten hem bij de eieren met curry,- een vegetarische maaltijd dus. Eentje die goed smaakte.
Daar gaat hij dan. Voor 6 personen:
  • 4 eetlepels olie
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • ½ theelepel fenegriekzaad
  • 10 à 15 kerrieblaadjes
  • 100 gram sjalotten
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1 middelgrote tomaat, klein gesneden
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ theelepel kurkuma
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tamarinde, ok citroensap
  • 2 theelepels zout (mijn wenkbrauwen schieten hier naar mijn kruin)
  • 900 gram grote garnalen
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • Handje verse koriander, gehakt
Verhit de olie in een pan en doe er het komijn-,venkel- en fenegriekzaad in. Iets later de kerrieblaadjes. Roer alles een keer door en voeg de sjalotten met de knoflook en de gember erbij. Zet het vuur lager en bak alles zacht en bruin. Los dan de tomaten hierin op. Doe de andere kruiden erbij met 250 ml water en de tamarinde of citroensap. Laat de saus een kwartier doorkoken. Doe er dan de kokosmelk met de garnalen en het korianderblad door en wacht tot de garnalen niet meer transparant zijn. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails