woensdag 19 oktober 2011

Frambozenkruimeltaart van E. David


Toen ik laatst over de markt liep kocht ik twee doosjes frambozen voor twee euro. Haast was geboden want dat lekkers kan snel gaan schimmelen. Ik heb ze in dit recept van David verwerkt.
Eerlijk gezegd leverde het niet het resultaat op dat ik verwachtte. De kruimellaag vond ik niet ‘je dat’, maar warme frambozen in je mond is een ware traktatie. Daarom zou ik een volgende keer een ander recept nemen voor de kruimellaag. David gebruikt de verhouding van 1 deel boter, 2 delen suiker en 3 delen bloem met bakpoeder.
Ik gebruikte voor twee personen 30 gram boter en de rest naar verhouding, zei het dat ik geen bloem met bakpoeder maar zelfrijzend bakmeel gebruikte. Een snufje gemberpoeder is genoeg om de laag wat extra pit te geven. 
Doe de frambozen in een oven-bestendig schaaltje.
Maak met je vingers een kruimeldeeg door alle ingrediënten door elkaar te wrijven totdat je een kruimelig deeg hebt. Doe dit over de frambozen en zet gedurende 20 minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven. 
Niet slecht maar het kan beter volgens mij ;-)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik hou van kruimels.De lekkerste die ik ooit gegeten heb waren in Nederland op de vlaaien.Op deze wijze volgens jou recept vind ikhet ook heel lekker;)

Theo zei

Op sommige vlaaien kom je ze inderdaad ook wel eens tegen. Ik vind zelf het contrast tussen een zachte vulling met knapperige kruimels ook heel lekker. Zeker als het net uit de oven komt!

Karin zei

Mmmmmm lekker crumble, het is er echt tijd voor.
Ik ben op het moment ook een beetje aan het uitproberen met de kruimels.
Zoveel recepten zoveel verhoudingen, bloem-boter-suiker, 100-100-50, 100-100-100,
150-75-75 en dan nog met noten of havermout.
Het ultieme recept heb ik ook nog niet, ik dacht het te vinden bij T&S ;-)

Groet, Karin

Related Posts with Thumbnails