vrijdag 14 oktober 2011

Heerlijk kant-en-klaar toetje met eenvoudige mango-espumaDit gerechtje bewijst maar weer eens dat goed en lekker niet gelijkgesteld hoeft te worden met ingewikkeld en duur. 
Omdat we zaterdag eters kregen en wij pas een uurtje van te voren thuis kwamen zocht ik naar een makkelijk toetje dat toch een beetje anders dan normaal zou zijn.
Ik kocht in de supermarkt op de groente-afdeling een doosje ‘Fris en fruitig’, en bij de zuivel een pak Alpro soya zuivel zal ik maar zeggen.
Verder nog een blikje met mango op sap.
‘s Ochtends had ik de espuma gemaakt want die moet een paar uur in de koeling rusten. 
Dat ging zo. Eerst twee blaadjes gelatine geweekt in wat koud water. Toen de uitgelekte mango met een dl water gepureerd in de mengbeker. Hier heb ik de, in een klein beetje water opgeloste, gelatine aan toegevoegd. Dit ging in de Kidde of slagroomspuit met één patroon. Goed schudden en liggend in de koeling bewaren.
Het toetje is snel samengesteld.
Op de bodem van een glas wat rood fruit, daarop de soyazuivel, en afwerken met een rozet espuma.
Deze espuma blijft niet of amper ‘staan’. Het is een zeer luchtig schuim dat vol van smaak is en direct na het opspuiten gegeten moet worden. 
De foto is in de haast genomen maar je krijgt toch een beetje een idee van wat me voor ogen stond. Het laagje soyazuivel is bij mij wat weg gezakt in de vruchtenpuree, maar dat zal jij vast beter doen als je het ook eens zou maken ;-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ziet er erg deftig uit.Mango vind ik heel lekker jammer dat het zo grote pit heeft:)

Theo zei

Als die pit ook uit vruchtvlees zou bestaan zou het helemaal een supervrucht zijn! Ik snij er altijd met een mes omheen.

Related Posts with Thumbnails