woensdag 5 oktober 2011

Lange vingers



Zijn een stuk begeerlijker dan lange tenen. Daarom dit recept van Cees Holtkamp.
  • 3 EIDOOIERS
  • 40 GRAM FIJNE TAFELSUIKER
  • 3 EIWITTEN
  • MESPUNTJE ZOUT
  • 50 GRAM FIJNE TAFELSUIKER
  • 80 GRAM BLOEM
  • 10 GRAM CUSTARDPOEDER
  • FIJNE TAFELSUIKER VOOR HET BESTROOIEN

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eidooiers met de 40 gram suiker romig. Klop de eiwitten stijf met het snufje zout en meng er voorzichtig de 50 gram suiker door. Spatel de eiwitten door het dooiermengsel. Zeef de bloem met het custardpoeder boven het eimengsel en spatel dit er voorzichtig door. Doe het mengsel over in een spuitzak met een gladde spuitmond van ½ cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit strakke banen met een lengte van 12 centimeter van het mengsel op het bakpapier. Strooi er een beetje suiker over. Bak de lange vingers 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven. Een van oorsprong Frans biscuitje. Behalve als koekje ook goed te gebruiken als versiering op pudding en taart.

4 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

e zijn vast veel lekkerder dan de gekochte!
groeten, Caroline

Es zei

Puberdochter heeft ze ook eens gemaakt. Ze zakten wat in, maar de smaak was precies zoals ik me kon herinneren. Zij gebruikte wel citroenrasp.
Jammer genoeg heeft ze het recept nooit opgeslagen. Maar goed, nu staat er hier één!
;)

Aline zei

Jeetje dat is een leuk recept om eens mee aan de slag te gaan... bedankt voor de tip...

Theo zei

zo, weer even tijd om te bloggen. Het is een leuk recept om eens te proberen. En als er Holtkamp onder staat, kan het haast niet mislukken :-)

Related Posts with Thumbnails