woensdag 19 november 2008

Flensjes met spinazie, champignons en Gruyère


We hebben afgelopen zondag natuurlijk niet alleen maar de Galette des rois gegeten. Ik had een bijgerecht gemaakt wat ons goed beviel, de hierboven genoemde flensjes. Het komt uit een boek van Raymond Blanc, Echt Frans koken. Je bent er wel even mee bezig maar je kunt het allemaal van te voren doen. Het levert een heerlijk gerecht voor alle seizoenen op, met room en smeltende kaas.

Verhit 25 gram boter in een ruime pan en roerbak 300 gram spinazie.
Neem nog een 25 gram boter en bak hier 200 gram champignons in dunne plakjes gesneden in.
Voeg de spinazie bij de champignons en voeg hier nog 50 gram geraspte Gruyère aan toe. Breng op smaak met peper en zout.


Verhit 50 gram boter in een pan totdat hij schuimt en nootbruin is. Laat dit even afkoelen en meng dit met 2 eieren, 2 dl melk, 100 gram bloem en wat zout en peper. Je kunt de keukenmachine gebruiken zoals Raymond adviseert maar ik nam gewoon de mixer. Voeg hier nog 1 eetlepel gehakte peterselie en 1 eetlepel gesnipperde verse bieslook aan toe. Je kunt hier precies 6 flensjes van bakken.


Verdeel dit mengsel over de flensjes en rol deze op. Leg ze in een ovenschaal en giet hier 4 dl kokende room overheen. De room is op smaak gebracht met peper, zout en wat nootmuskaat. Strooi hier weer 50 gram geraspte Gruyère overheen en plaats dit een half uur in een oven van 200 graden.

Je krijgt een heerlijk flensje op je bord. De kaas zal smelten en een gouden korst vormen. Zalig in combinatie met de zachtheid van het romige flensje die aangevuld wordt met de verse spinazie.
De moeite meer dan waard!

3 opmerkingen:

By Aline zei

Heerlijk, heb ooit een paar jaar geelden met Kerst flensjes gemaakt en deze met spinazie gevuld...

Lisa zei

Theo,
I came over to say hello! Thanks for leaving a comment.

It just so happens that I am half Dutch. My grandparents Petranella and Gerardus Loogman immigrated to the United States prior to my dad being born.

I was so excited when I saw your blog. Even though I can not read it, the pictures of the food look like things my father would love! Were the figurines of Swarte Pete? (Sorry for misspelling the name.) My Aunt makes a marzipan/almond cake like the one in your picture. I am going to see if I can find a way to translate your receipes because they look so good!

Thank you for stopping by, I will be back to check out your blog again!

yummy food zei

Hi Theo!
Thanks for the compliment!
Well..although require to translate them,
Looking at your recipes, Seems like i'll become the fan of your posts :-) wonderfully presented with those tempting snaps.
Wish you all the best.

Regards,
Vibha.

Related Posts with Thumbnails