We hebben afgelopen zondag natuurlijk niet alleen maar de Galette des rois gegeten. Ik had een bijgerecht gemaakt wat ons goed beviel, de hierboven genoemde flensjes. Het komt uit een boek van Raymond Blanc, Echt Frans koken. Je bent er wel even mee bezig maar je kunt het allemaal van te voren doen. Het levert een heerlijk gerecht voor alle seizoenen op, met room en smeltende kaas.
Verhit 25 gram boter in een ruime pan en roerbak 300 gram spinazie.
Neem nog een 25 gram boter en bak hier 200 gram champignons in dunne plakjes gesneden in.
Voeg de spinazie bij de champignons en voeg hier nog 50 gram geraspte Gruyère aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 25 gram boter in een ruime pan en roerbak 300 gram spinazie.
Neem nog een 25 gram boter en bak hier 200 gram champignons in dunne plakjes gesneden in.
Voeg de spinazie bij de champignons en voeg hier nog 50 gram geraspte Gruyère aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 50 gram boter in een pan totdat hij schuimt en nootbruin is. Laat dit even afkoelen en meng dit met 2 eieren, 2 dl melk, 100 gram bloem en wat zout en peper. Je kunt de keukenmachine gebruiken zoals Raymond adviseert maar ik nam gewoon de mixer. Voeg hier nog 1 eetlepel gehakte peterselie en 1 eetlepel gesnipperde verse bieslook aan toe. Je kunt hier precies 6 flensjes van bakken.
3 opmerkingen:
Heerlijk, heb ooit een paar jaar geelden met Kerst flensjes gemaakt en deze met spinazie gevuld...
Theo,
I came over to say hello! Thanks for leaving a comment.
It just so happens that I am half Dutch. My grandparents Petranella and Gerardus Loogman immigrated to the United States prior to my dad being born.
I was so excited when I saw your blog. Even though I can not read it, the pictures of the food look like things my father would love! Were the figurines of Swarte Pete? (Sorry for misspelling the name.) My Aunt makes a marzipan/almond cake like the one in your picture. I am going to see if I can find a way to translate your receipes because they look so good!
Thank you for stopping by, I will be back to check out your blog again!
Hi Theo!
Thanks for the compliment!
Well..although require to translate them,
Looking at your recipes, Seems like i'll become the fan of your posts :-) wonderfully presented with those tempting snaps.
Wish you all the best.
Regards,
Vibha.
Een reactie posten