maandag 26 september 2011

Custardcake, in marsepein verpakt!


Je bakt vast ook wel eens een cake met gelijke delen bloem, boter en suiker. Heerlijk, zeker als hij net uit de oven komt. Deze cake is ook zoiets, maar dan nét even anders. 
Toen ik zaterdag over de Frederik Hendriklaan in Den Haag slenterde werd me een klein glaasje likeur aangeboden. Ik mocht kiezen uit tien verschillende smaken en liet me verleiden door Champagne-ganache. Op de stoep heb ik het glaasje leeg gedronken, met mijn ogen dicht. Toen ben ik licht in het hoofd geworden en naar binnen gegaan. Eenmaal binnen bevond ik me in een chocolaterie,- een aangename verrassing, al had ik dat gezien de traktatie op de stoep, niet verwacht. We konden plaatsnemen (het is en blijft Den Haag :-) en bestelden thee. Ik nam er wat bonbons bij, maar toen ik naar ons tafeltje terug liep viel mijn oog plotseling op een heerlijk plakje cake. Hij was omhuld met marsepein en was in drieën verdeeld. 
Dat was de inspiratie voor deze cake. Ik had nog altijd wat rode marsepein uit Frankrijk liggen en die paste wonderwel bij de aardbeienjam die ik ook gebruikte.
Wat gebruikte ik dan precies?
Ik maakte een poundcake van 100 gram boter, 100 gram witte basterdsuiker, 70 gram zelfrijzend bakmeel, 30 gram custardpoeder, twee eieren, een snufje zout en een heel klein beetje citroensap. 
Wat je ermee moet doen?
Eerst de boter met de suiker goed mixen, dan de eieren er één voor één door mixen, en tenslotte de bloem met het custardpoeder er boven zeven en dat met de andere ingrediënten er snel en luchtig door vouwen. 
De vorm invetten en met bloem bestuiven, beslag erin en veertig minuten bakken op 160 graden.
De cake laten afkoelen op een rooster en doormidden snijden. De ene helft met aardbeienjam bestrijken en de andere helft erop plaatsen.
Marsepein dun uitrollen met een deegroller en wat poedersuiker zodat het niet kleeft aan aanrecht of deegroller, en hiermee de cake bekleden. 
Je zou met boterglazuur nog een paar mooie rozetten kunnen spuiten om de cake te versieren. Maar zo is hij ook lekker. De custardpoeder geeft een mooi gele kleur aan de cake en een vleugje smaak.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

O ik hou van zoiets in merdere smake en soms zacht en dan hard;))

Theo zei

Dan zul je dit zeker waarderen Dzoli!

Barbara zei

Hallo Theo,

Rory vraagt zich serieus af of er op de dindsdag misschien een stukje mee deze kant op kan komen?
Hahaha, nou ja ziet er heerlijk uit dus.

Barbara

Barbara zei

Namens ond gehele huishouden: Dank je wel! tot onze grote schande hebben we er 1,5 dag meegedaan. Heerlijk.

Liefs, B&B en R&R

Related Posts with Thumbnails