donderdag 8 september 2011

Gevulde runderrolletjes, paupiettes de boeuf


Het is wel een gepruts om de lapjes te vullen, maar je krijgt er dan wel iets heel lekkers voor terug: lekkere jus, heerlijke vulling, smakelijk stukje vlees.
Het recept komt uit Elizabeth Davids beste recepten en heb ik zonder enige verandering in de receptuur gemaakt. Misschien een goed idee voor het komende weekend. Het is wel weer voor zo’n heerlijke pannetje op het fornuis!
Voor de vulling: 
  • 2 uien fijn gesnipperd 
  • 60g champignons
  • 6o g spek
  • braadvet of olie. 
  • 1 dessertlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel gedroogd broodkruim 
  • een handvol peterselie 
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 8 dunne lapjes van staartstuk of bovenbil, zonder vet ca. 30 per stuk 
  • zout en peper, tijm 
  • bloem 
  • braadvet of olie 
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel dijonmosterd
Bak de uien en champignons met het spek in een beetje braadvet en meng er dan de citroenrasp, het broodkruim, de peterselie, het geklopte ei en peper en zout naar smaak door. Sla de lapjes rundvlees plat en bestrooi ze met zout, peper en tijm. Leg op elk stukje vlees een bergje vulling, rol ze op en zet ze vast met een tandenstoker of bind ze op met keukentouw. Wentel ze door bloem en braad ze aan in een niet te grote, ondiepe braadpan. Giet er zoveel water bij dat de rolletjes onderstaan en laat ze 30 minuten op laag vuur stoven. Plet nu met de punt van een mes een stukje knoflook, doe dat samen met de mosterd bij de saus en laat het geheel nog 30 minuten stoven. De saus moet romig en pittig zijn. U kun deze runderrolletjes van tevoren maken en weer opwarmen. Dien op met gekookte rijst of aardappelpuree. Voor vier personen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het klinkt zo deftig in frans he:) Ziet smakkelijk uit in elke taal.Goed idee;)

Related Posts with Thumbnails