woensdag 6 oktober 2010

Sperziebonen met veel lekkers!


Het is niet hemelstormend nieuw of bijzonder, maar wij vinden het lekker om te eten en doen dat dan ook regelmatig. Zie het meer als een vrije improvisatie om eens wat anders met sperzieboontjes te doen.
De hoeveelheden laat ik deze keer achterwege. Dat past beter bij een improvisatie en bovendien kun je toch geen kwaad met je eigen verhoudingen. Bij patisserie moet je tot op de gram wegen maar hier kun je naar hartelust experimenteren.
Maak de boontjes schoon en kook ze in gezouten water.
Snij een ui in ringen en bak die zacht in wat boter. Voeg hier na verloop van tijd wat spekblokjes aan toe. Dan gaan er wat fijngehakte teentjes knoflook bij en wat kleine tomaatjes die je halveert. Breng op smaak met peper uit de molen en Herbes de Provence. 
Giet de boontjes af en voeg ze bij het uimengsel. 
Op deze wijze kun je een bijna-vleesloze maaltijd serveren. Heerlijk.
Wil je wel geloven dat ik me zondag moest inhouden om er ook niet nog eens een scheutje gembersiroop door te mengen?
Ik krijg op de valreep nog een idee, strooi er eens wat van die knapperig gebakken uitjes over die je bij de toko of in supermarkt bij de Indonesische producten kunt kopen. Bawang goreng heten die.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails