zaterdag 23 oktober 2010

Tomatensaus voor pizza


Boter en of olie om in te bakken
1 ui in ringen gesneden
3 knoflooktenen fijngehakt
1 blik gepelde tomaten
1 blokje tuinkruidenbouillon
Oregano naar smaak
Peterselie naar smaak
1 theelepel ketjap
Zout

Begin met het bakken van de ui en voeg wat later de knoflook toe. Voeg de rest toe en  hak de tomaten fijn. Laat alles zachtjes laten inkoken tot de gewenste dikte. 
Niet zo moeilijk toch? Het is echt onvergelijkbaar lekkerder dan de sausjes die je bij de supermarkt kunt kopen. Het is nog veel gezonder ook wat er zitten geen ‘kwaaie’ stoffen in. Misschien vraag je je af hoe dat beetje ketjap in dit mengsel doet. Het geeft een klein zoetje (eventueel zou je ook een schepje suiker kunnen toevoegen) en het kleurt de saus mooi. 
Ik strijk dit over het pizzadeeg uit en verdeel het er wat staafjes ham over heen en wat geraspte kaas. Laat iets van de korst vrij en je zult zien dat hij heerlijk knappert in de mond terwijl de rest zacht en luchtig is. Voor ons de ideale pizza!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails