maandag 8 november 2010

Pikante aardappeltjes


Ik liep door onze supermarkt en zag een zakje krieltjes liggen. Waarom niet, dacht ik en greep het pondje, niet wetende wat ik ermee zou doen. 
Thuis gekomen sloeg ik er eens een boek op na en besloot tot het volgende recept.
Schrap of schil de aardappeltjes en kook ze met wat water gedurende 10 minuten. Giet ze af en laat even staan.
In de tussentijd snipper je een ui en bak die twee minuten in wat olie. Voeg er dan een mespuntje koenjit/geelwortel/kurkuma aan toe, een theelepeltje komijnpoeder, als je wilt een mespuntje hot chilipoeder, een eetlepel fijn gehakt gember en knoflook, en wat zout aan toe. Bak dit nog een minuutje en schep het dan om met de gekookte aardappeltjes.
Doe ze over in een ovenschaal en zet twintig minuten in een op 180 graden voor verwarmde oven.
Bestrooi de schotel voor het serveren met wat verse koriander. Deze was pittig maar lekker!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails