vrijdag 19 november 2010

Tosti Tortilla


Zo noem ik hem maar want ik heb er iets anders mee gedaan dan waarschijnlijk de bedoeling was. Ik heb hem plat in de pan gebakken. 
Ere wie ere toekomt, het was niet mijn idee maar kwam van mijn moeder. Zij gaf mij een pakje soft tortilla’s mee van Tex Mex met het advies het eens op deze wijze te bereiden. We vonden het heerlijk. Het knappert in de mond en smaakt verrukkelijk. Het kan prima als een lunch dienen met een beetje sla erbij, of als hartige snack.
Ik geef je hier maar een idee, je kunt natuurlijk variëren zoals je zelf wilt. 
Ik gebruikte:

  • Twee tortilla’s
  • Een lepeltje honing
  • Een paar plakjes bacon
  • Een ½ tomaat 
  • Een stukje schapenfeta
  • Peper en zout
Bestrijk beide tortilla’s dun met honing. Beleg één ervan met plakjes bacon, kleine blokjes tomaat en stukjes schapenfeta. Breng het op smaak met peper en zout en leg dan de andere tortilla erop.
Smelt in een koekenpan een nootje boter en leg de tortilla erin. Zet het vuur half tot laag zodat de kaas wat kan smelten voordat de buitenkant te bruin wordt.
Als de onderkant mooi bruin geworden is kun je hem met een brede spaan makkelijk uit de pan halen omdat hij wat steviger is geworden. Bak nu ook de andere kant en serveer hem warm.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails