vrijdag 2 januari 2009

Restjessoep: paprika, courgette en tomaat

Auguste Escoffier maakte de Pêche Melba, een gerecht dat hij vernoemde naar een beroemde Australische operazangeres. Anna Pavlova heeft haar naam voor eeuwig verbonden aan een meringue dessert. Lord Sandwich presteerde het om een lekker belegde boterham naar zichzelf vernoemd te krijgen. Dankzij koningin Juliana weten wij wat we moeten doen als we groenten in julienne moeten snijden. Maar ik verzin een heerlijke soep en naar wie vernoem ik hem? Wie ken ik nou die vandaag de dag een beetje meetelt? Nou??
Ik weet het, mijn creatie heeft zijn naam niet mee. Misschien zit je wel te ginnegappen en ben helemaal niet van plan je vingers te branden aan mijn ‘restjessoep’.
Toch loop je dan iets mis. Hij is echt lekker. Je moet wel zorgen dat de soep in balans is. Hij heeft namelijk het volle door de kaas die erin verwerkt is, maar ook het frisse door de groenten en dat kleine beetje citroensap dat een tegenwicht biedt aan de kaas. Hij is rijk en vol van smaak. Kortom een heerlijke soep die niet machtig is maar wel een warm verzadigd gevoel achterlaat. Lekker voor na het schaatsen.2 eetlepels boter
1 courgette
2 paprika’s gesneden
1 uitje gesneden
1 teentje knoflook
2 eetlepels bloem
1 blik gepelde tomaten
½ liter bouillon
½ bakje jonge kruidenkaas
Provençaalse kruiden
Klein beetje citroensap
Peper en zout

Snij de groenten in stukjes en zet ze met de ui en knoflook aan in de boter. Bestrooi met de bloem en roer goed door elkaar. Voeg dan de tomaten, de bouillon en de kruiden toe en breng aan de kook. Laat dit een in half uurtje zachtjes gaar worden. Pureer de soep met de kaas en zeef hem. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails