zaterdag 31 januari 2009

Dressing van feta en rode wijnazijn


Ik zag deze dressing bij David Lebovitz op zijn site en het sprak me aan. Ik gebruik nogal eens blokjes feta in mijn salades en dit leek me een leuke manier om zo eens mee te variëren. Ik heb hem gemaakt en hij beviel zo goed dat ik hem hier in mijn kookhoekje wil plaatsen. Een recept dat ik vaker wil gebruiken dus.

Ingrediënten
115 gram feta
2 eetlepels rode wijnazijn
½ theelepel gedroogde tijm of oregano of herbes de Provence
2 eetlepels goede olijfolie
5 eetlepels water
Zout en peper

Prak de feta met azijn en de kruiden met een vork fijn. Ik hou het zelf een beetje rul omdat ik dat lekkerder vind.
Mix de olijfolie en het water door de massa en breng op smaak met peper en zout.
De dressing blijft vier dagen goed in de koeling.
Je kunt deze dressing ook goed gebruiken op bijvoorbeeld en tonijnsteak of over een tomatensalade met basilicum.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails