dinsdag 1 februari 2011

De vele gezichten van appelmoes


Gisteren aten we zelfgemaakte kroketten met gebakken aardappelen en appelmoes. Zelfgemaakte appelmoes, en dat is niet moeilijk om te maken. Je neemt een aantal moesappelen die je schilt en en in kleine stukjes snijdt waarna je ze met wat suiker naar smaak en een klein beetje water in de pan op laag vuur opzet. Na een poosje kun je met een vork even prakken en zien of de appelmoes klaar is. 
Ik vroeg mijn moeder eens om advies wat je zoal nog meer met appelmoes kunt doen. Moeders wist raad.
Maak je appelmoes eens:
  • met rum
  • klontje boter
  • 5 kruiden poeder
  • kaneel en rozijnen
  • blokjes banaan
  • stukjes appel
  • stukjes peer
  • donkere basterdsuiker
  • met gember

En wat deed ik? Ik gebruikte een heel klein beetje kaneel en nam een half vanillestokje dat ik uitschraapte en mee liet koken. Je kunt de vanillepitjes op de foto zien. 


Het is toch zo lekker, lauwwarme appelmoes met nog wat stukjes erin en heerlijk op smaak. Een potje gaat natuurlijk sneller maar ik proef er toch altijd een bijsmaakje aan. Het went als je het regelmatig eet maar als je dan ineens een ander merk proeft weet je precies wat ik bedoel. Ik voel, als ik appelmoes uit een potje eet, me opgescheept met een huissmaakje. Dan maar appels schillen en lekker combineren en variëren.
P.S.
Met dank aan moeders natuurlijk ;-)

2 opmerkingen:

Saskia zei

Appelmoes is zo makkelijk en snel te maken, dat het eigenlijk zonde is om appelmoes uit een potje te kopen. Ik maak appelmoes meestal met een snuifje kaneel, maar onlangs had ik speculaaskruiden in plaats van kaneel gebruikt en dat was ook super!

Theo zei

Dat vind ik ook een goed idee Saskia, die kan zo bij de rest!

Related Posts with Thumbnails