zondag 15 februari 2009

Kwee lapis


Noem het een laagjestaart. Het is weer een van die zoete snoeperijen uit de Indonesische keuken. Het ziet er heerlijk kleurig uit en smaakt ongecompliceerd zoet naar kokos.

2,5 dl water
50 gram santen
125 gram suiker
10 gram tapioca
170 gram rijstemeel
Zout
Groene kleurvloeistof
Olie

Je lost eerst de santen en de suiker op in het water. Laat dit afkoelen en giet dat dan ik in een kom waar de tapioca, de rijstemeel en het zout in gedaan zijn. Roer dit tot een glad beslag en doe de helft hiervan in een andere kom. Laat hier een druppeltje groene, of rode, kleurvloeistof in vallen en roer totdat het beslag egaal gekleurd is.
Vet dan met een kwastje heel licht een cakevorm in, de mijne is ongeveer 18 bij 10 cm, en plaats deze in een stoompan. Giet er het eerste laagje groen beslag in en laat vijf minuten garen. Bestrijk dit dun met wat olie (dan blijven de laagjes beter aan elkaar zitten) en giet zo om en om de rest van het beslag in de vorm en laat elk laagje weer garen.
Je stort hem op een schaal en laat hem afkoelen alvorens je hem in plakken serveert.

4 opmerkingen:

Mickey zei

Ik wist echt niet dat het zo makkelijk was om lapis the maken... dank je wel voor je blog bijdrage.. ook de rest van de recepten op je blog zien er heerlijk uit!!

Theo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Theo zei

Hoi Mickey,
Bedankt voor het compliment en veel plezier met het lapisrecept!

mart zei

dankjewel voor dit goede recept, het is erg lekker, maar wat wel handig is om te doen is om de santen eerst te koken, maar dan met pandanbladeren en er dan het water bij doen en het een tijdje op lager vuur te laten pruttelen, dan wordt het nog lekkerder.

Related Posts with Thumbnails