We liepen Het Kookpunt, dé kookwinkel van Rotterdam, binnen en ik zag hem onder op een plank staan. Ik liep gewoon door. Ik heb verder nog van allerlei leuks gezien. Ik heb nog een leuk gesprek gevoerd over messen slijpen en aanzetstalen. Ik heb niet eens meer aan mijn masala dabba gedacht totdat ik weer bij de uitgang kwam. Ik kreeg een kleur en voelde me ongemakkelijk. Dit keer bleef ik staan en nam hem argeloos in mijn handen. Hij was mooi en strak vormgegeven. Ik had nog nooit zo iets gezien maar voelde instinctief dat ik dit altijd al gehad wilde hebben. Een doos van roestvrij staal met een doorzichtige deksel die luchtdicht afsluit. De masala dabba bevat zeven bakjes met een lepeltje waar je kruiden in bewaart. In India is er in elke keuken een te vinden.
Ik zette hem terug en lag diezelfde avond al op bed naar het plafond te staren. Wat zou ik niet gelukkig zijn als ik ook zo’n doos zou hebben. De volgende dag heb ik in Frankrijk heel wat buitenlandse winkels bezocht in de hoop dat ze daar ook te koop waren. Tevergeefs.
Deze liefde gaat beslist een leven lang mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten