zondag 6 juni 2010

Aardbeien met sabayon


Er lagen van die kleine ronde aardbeitjes bij de groenteboer. Ik zeg geen groenteman maar groenteboer omdat we hier in het dorp een boerderij hebben met groentewinkel. Die aardbeitjes waren rijp en lekker zoet.

Ik heb ze schoon gemaakt en in een hittebestendig schaaltje gelegd. Hierover heb een mooie sabayon gelepeld en dat onder de grill een paar minuten laten bruinen. Dan worden de aardbeien en de saus heerlijk warm en smelt alles in je mond.

Het is een makkelijk recept want de sabayon kun je ruim van te voren maken. Ik klopte 2 eidooiers met 40 gram suiker au-bain-marie blond en volumineus en voegde daar een klein scheutje sinaasappellikeur aan toe. Vervolgens nog een dl. witte wijn. Goed oppassen dat de vloeistof niet te warm wordt anders krijg je roerei. Als het gaat binden ben je klaar en heb je een lobbige saus die je kunt laten afkoelen zodat je, als je visite hebt, alleen nog maar de sabayon over de van te voren klaar gemaakte aardbeien hoeft te lepelen en de schaaltjes onder de grill hoeft te zetten. Je hoeft amper van tafel af en je hebt een heerlijk zomers nagerechtje dat goddelijk smaakt!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails