zondag 13 juni 2010

Ravioli con funghi


Omdat ik in Frankrijk wat gedroogde paddestoelen gekocht had kwam ik op het idee weer eens ravioli te maken. Ik kan het je trouwens aanbevelen, zorg dat je altijd wat gedroogde paddestoelen op voorraad hebt. Je kunt ze lang goed houden, je kunt ze gewoon in de winkel kopen (maw je hoeft dus niet in de natte herfst met een emmer en schep einden door bos en dal te lopen op zoek naar lekkere paddestoelen) en ze zijn gemakkelijk in het gebruik. Je kunt zodoende elk paddestoelengerecht een heerlijke en luxueuze, zeg maar geconcentreerde paddestoelensmaak geven. De gedroogde boleten en morieljes uit Frankrijk zijn heerlijk en uit Italië zijn de porcini het allerlekkerst.


Ik maakte mijn pasta met 1 ons Italiaanse bloem, 1 ei, 1 scheutje olijfolie en een snuf zout. Dat rolde ik uit tot de dunste dikte waarna ik het ging vullen.


10 gram gedroogde paddestoelen

1 eetlepel olijfolie

1 teen knoflook

rozemarijn

1 laurierblad

100 gram gehakt

1 klein uitje

een scheutje cognac

1 eetlepel peterselie

een klein eitje

2 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas

peper en zout


Voor de saus:

90 gram gesmolten boter

parmezaanse kaas

marjolein


Het is een hele lijst, ik weet het. Maar als je niet elke dag brood met kaas wilt eten kan het wel eens gebeuren dat je wat meer in huis moet halen of meer moeite moet doen. Ik vind het in dit geval zeker de moeite waard. Daar gaan we dan!Week de paddestoelen een kwartiertje in warm water. Giet ze af, bewaar het vocht en hak ze fijn.

Doe de olie in de pan en bak daar de knoflook, rozemarijn en het laurierblad in aan. Voeg dan het gehakt, het klein gesneden uitje, de paddestoelen en de cognac en bak dit op hoog vuur gedurende een minuut of vier. Voeg het weeknat van de paddestoelen (smaak!) eraan toe en laat sudderen tot het meeste vocht verdampt is.

Doe dit mengsel in de kom van de keukenmachine en voeg hier het eitje, de peterselie en de parmezaanse kaas aan toe en hak het tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en zout.

Ik nam de spuitzak met een grote ronde spuitmond en vulde hem met de puree. Hiermee spoot ik kleine dotjes vulling op de ene helft van de pasta, maar je kunt natuurlijk ook met behulp van een lepel hoopjes maken. Kwast dan met wat losgeklopt ei rond de hoopjes en dek af met de andere helft van de pasta. Druk goed aan en zorg ervoor dat er geen lucht meer in de kussentjes zit.

Kook de ravioli in gezouten water tot ze boven komen drijven.

Schep ze op een bord en garneer met de gesmolten boter, marjolein en parmezaanse kaas.

We vonden dit heel lekker, daarom staat het ook op mijn site, zodat ik het weer een keer kan maken. Hopelijk inspireert het jou ook tot een lekkere ravioli.

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails