Je moet maar geen wonderen verwachten van dit recept, maar het is best aardig als je het eens voor een bijzondere gelegenheid wilt maken. De rijst wordt gekleurd met kunyit. De kleurkracht daarvan is groter dan de smaakafgifte. De pandan zorgt voor een heerlijk aroma en de santen verrijkt de smaak. Kortom: mooi om te zien en net even anders dan de eenvoudig gekookte witte rijst.
Ingrediënten:
- 300 g rijst
- 1 tl kunyit
- 1 sprietje sereh
- 2 daun pandan
- ⅛ blok santen
- zout
- een paar takjes bladselderij
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, of zie het recept voor nasi goreng.
Voeg aan het kookwater alle ingrediënten toe,
behalve de bladselderij.
Verwijder als de rijst gaar is de sereh en de daun
pandan en bestrooi de rijst met de zeer fijn
gehakte bladselderij.
1 opmerking:
Het ziet er bijna uit als met saffran.Ik ben zeker het smaakt goed;)
Een reactie posten