vrijdag 30 september 2011

Nasi kuning, Indonesische gele rijst



Je moet maar geen wonderen verwachten van dit recept, maar het is best aardig als je het eens voor een bijzondere gelegenheid wilt maken. De rijst wordt gekleurd met kunyit. De kleurkracht daarvan is groter dan de smaakafgifte. De pandan zorgt voor een heerlijk aroma en de santen verrijkt de smaak. Kortom: mooi om te zien en net even anders dan de eenvoudig gekookte witte rijst.
Ingrediënten:
  • 300 g rijst
  • 1 tl kunyit
  • 1 sprietje sereh
  • 2 daun pandan
  • ⅛ blok santen
  • zout
  • een paar takjes bladselderij

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, of zie het recept voor nasi goreng. Voeg aan het kookwater alle ingrediënten toe, behalve de bladselderij. Verwijder als de rijst gaar is de sereh en de daun pandan en bestrooi de rijst met de zeer fijn gehakte bladselderij.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het ziet er bijna uit als met saffran.Ik ben zeker het smaakt goed;)

Related Posts with Thumbnails