zondag 13 november 2011

Coleslaw


Wat een woord hè? Het ziet er niet uit en het klinkt alsof een Brabantse boer uit 1853 iets vies uitspreekt. Toch is het heel gezond en smaakt het uitstekend; een gelukkige combinatie. 
Ik had nog wat kool en een paar lenteuitjes over van mijn loempia’s en besloot tot dit recept. Met behulp van een keukenmachine is het zó gemaakt.
  • 150 gram kool, dun gesneden
  • 1 grote winterwortel, dun geraspt
  • 2 lenteuitjes, ook dun geraspt
  • Een handje rozijnen

Voor de saus:
  • 1 eetlepel mosterd of wat mosterdpoeder
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • Peper en zout

De bereiding is zeer eenvoudig. Maak met alle ingrediënten de saus en proef of die naar je zin is. Werk hem door de andere ingrediënten en zet het gerecht een aantal uren in de koeling. 
Een waardevol bijgerecht.

1 opmerking:

Anoniem zei

Koolsla..heerlijk.Er zijn veel variaties hierop.In mijn land(Servie) snijden ze engelenhaar dun kool en dat wordt gekruid met zout veel peper,soms beetje paprika en azijn en oil.Allebei erg lekker;)

Related Posts with Thumbnails