vrijdag 25 november 2011

Witte chocolademousse met Cointreau


Echt lekker maar wel een baksteentje op de maag. Het is een recept voor de liefhebber die kan Eten. Eigenlijk ook wel een beetje apart want witte chocolademousse zie je niet zoveel. 
Dit is een beproefd recept uit de grootkeuken. Ik geef je de originele hoeveelheden maar je kunt het natuurlijk heel makkelijk omrekenen naar kleinere porties. Ik maakte het voor vier personen en kwam op vijf royale porties uit met een kwart van de hoeveelheden. 
  • 600 gram witte chocolade
  • 500 gram boter
  • 200 gram eiwit
  • 400 gram suiker
  • 125 gram water
  • 80 gram Cointreau

Ziet er goed uit hè :-))
Laat de suiker en het water in een pan koken tot een temperatuur van 121 graden Celsius.
Klop eiwit stijf en giet de siroop langzaam al kloppende uit over het eischuim. Blijf kloppen tot de massa afgekoeld is. 
Meng de Cointreau met de boter en roer hier de gesmolten chocolade door heen. 
Vouw dit mengsel door de merengue en vul de coupes ermee. 
Zet ze in de koeling.
Ik heb een bakje frambozen gebruikt om door de mousse in de ramequins heen te doen en ook gebruikt om te garneren. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails