woensdag 10 september 2008

Paris

Ik was onlangs weer in Parijs. Elke keer opnieuw kan ik in vervoering raken van hetgeen deze wereldstad te bieden heeft op culinair gebied. Op te beginnen wil ik het hebben over Dehillerin. Als je eens in Parijs bent zou ik je van harte willen aanraden om ook daar eens heen te gaan. Je hoeft er waarschijnlijk niet eens zo veel moeite voor te doen. Als je het winkelcentrum bezoek waar ooit de Hallen hebben gestaan ben niet verder dan vijf minuten lopen er vandaan. De grote kerk, de Saint Eustache, die overal boven uit torent is dan je baken. Loop hieraan voorbij langs een aantal restaurantjes waar je heerlijk vis kunt eten en binnen twee minuten sta je voor Dehillerin. Gebouwd in 1820 en sinds 1822 niet meer veranderd. Althans, dat zeg ik altijd. Het is er overvol met allerhande kookbenodigdheden die aan het plafond hangen of in houten schappen staan. Niets is geprijsd. Wil je de prijs weten dan ga je naar een man in een stofjas, zo een die wij hier na de tweede wereldoorlog ook nog zagen, hij helpt je verder. Dwaal door de gangetjes en bezoek ook vooral de kelder. Behalve een prachtige houten trap die niet meer gebruikt wordt vind je hier een verzameling van gietijzeren pannen en ketels die zijn weerga niet kent. Elke keer verbaas ik me weer opnieuw wat ik in deze winkel allemaal niet tegenkom.















Ik ben ook nog even het winkelcentrum ingelopen om naar de FNAC te gaan. Ik wilde eindelijk wel eens een boek zien van Clotilde Dusoulier, de wereldberoemde blogster die Chocolate & Zucchini schrijft. Het boek dat nog op voorraad was viel mij wat tegen maar ik was er toch niet voor niets heen gegaan. Toen ik nog even bij de afdeling ‘chocolat’ keek, geïnspireerd door de adembenemende etalages van de Parijse patisiers, kwam ik dit boek tegen. Het volgende recept op mijn blog komt uit dit boek: mousse au chocolat. Volgens mij is het een recept dat het hier nog eens ver kan schoppen. Misschien wel tot een kerstdiner!

1 opmerking:

Bergwerf zei

Tijdje niet op je webblog gekeken, leuk de foto's van parijs, vooral hoe ze genomen zijn. Wat er nog mooier uitzag is het chocolade toetje. Ga ik zeer beslist eens proberen.

Groetjes Corrie

Related Posts with Thumbnails