zaterdag 20 september 2008

Vis uit de oven met een kaaskorst

Eigenlijk is dit voor iedereen recept verplicht. Ik weet wel dat het niet mag en dat het ook niet kan, maar toch wil ik het graag verplichten. Zéker voor mensen die van vis houden, het moet gewoon. Dat iets wat zo simpel is zo goed kan smaken maakt dat dit recept behoort tot een aparte klasse.
De smaak van de vis, in dit geval Pangasiusfilet, en de zachte consistentie daarvan, gecombineerd met het knapperige en brosse van de korst die doortrokken is van de gesmolten Parmezaan, ik vind het onweerstaanbaar.


Neem een mooie visfilet, of eigenlijke twee zoals in dit recept, leg ze op een braadslee en bestrooi ze met zout en witte peper. Hak ongeveer 100 gram oud wit brood samen met een goede hand peterselie fijn in de keukenmachine. Meng dit met 50 gram gesmolten boter, peper en zout en 75 gram geraspte Parmezaanse kaas. Bedek hiermee de visfilets en druk het zo nodig wat aan. Zorg dat ook de randjes van de filets bedekt zijn. Het kan zijn dat je wat overhoudt van het mengsel want de hoeveelheid is misschien wat ruim bemeten. Ik vind het echter schandalig als je voor dit gerecht te weinig zou hebben. Zet de filets in een voorverwarmde oven van 230 graden tot de korst mooi bruin is. Dat zal zo’n 7 of 8 minuten duren.

1 opmerking:

Jacq zei

Hai Theo,

Ik heb net via het blog "Liefde voor Lekkers" jouw blog ontdekt, en ben dat nu van oud naar nieuw aan het lezen. Klinkt allemaal goed. Dit recept zal ik zeker proberen. Bedankt!

Groetjes,
Jacq

Related Posts with Thumbnails