dinsdag 16 september 2008

Vegetarische soufflé van macaroni met 3 soorten kaas

Dit is weer eens een andere manier om macaroni op tafel te zetten. Het gerecht ziet er op een bepaalde manier sensationeel uit doordat het uit de schotel omhoog gerezen is en een mooie bruine korst heeft gekregen. Het heeft een volle kaassmaak met een heerlijk extra smaakje aan de korst. De hoeveelheid die ik hier geef is goed voor twee personen.


Schil een grote ui en hak hem fijn. Smoor hem een minuut of 5 in 25 gram boter en voeg daarna 25 gram bloem toe. Roer totdat de bloem is opgenomen en laat even zacht doorkoken. Voeg dan in gedeelten een kleine 3 dl. melk toe totdat je een mooie saus hebt. Breng die op smaak met peper en zout en ruim nootmuskaat en laat nog een minuut of 5 doorkoken. Haal van het vuur af en voeg twee eierdooiers toe, 75 gram Mascarpone, 50 gram geraspte Gruyère en ongeveer 30 gram geraspte Parmezaanse kaas. Roer goed door elkaar.
Verwarm de oven met een ovenschaal van 15 x 20 cm voor.
Kook in ruim water met zout 175 gram macaroni bijna gaar. Bijna omdat de schotel straks nog in de oven gaat.
Klop de 2 eiwitten stijf met wat zout.
Laat de macaroni gaat uitlekken en schep die door de saus. Vouw dan de eiwitten door dit mengsel en doe dit over in de schaal. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en zet nog een klein kwartiertje in de oven totdat de bovenkant gerezen en mooi bruin is. Zo nodig kun de grill nog even gebruiken voor een mooi kleurtje. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails