Schil een grote ui en hak hem fijn. Smoor hem een minuut of 5 in 25 gram boter en voeg daarna 25 gram bloem toe. Roer totdat de bloem is opgenomen en laat even zacht doorkoken. Voeg dan in gedeelten een kleine 3 dl. melk toe totdat je een mooie saus hebt. Breng die op smaak met peper en zout en ruim nootmuskaat en laat nog een minuut of 5 doorkoken. Haal van het vuur af en voeg twee eierdooiers toe, 75 gram Mascarpone, 50 gram geraspte Gruyère en ongeveer 30 gram geraspte Parmezaanse kaas. Roer goed door elkaar.
Verwarm de oven met een ovenschaal van 15 x 20 cm voor.
Kook in ruim water met zout 175 gram macaroni bijna gaar. Bijna omdat de schotel straks nog in de oven gaat.
Klop de 2 eiwitten stijf met wat zout.
Laat de macaroni gaat uitlekken en schep die door de saus. Vouw dan de eiwitten door dit mengsel en doe dit over in de schaal. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en zet nog een klein kwartiertje in de oven totdat de bovenkant gerezen en mooi bruin is. Zo nodig kun de grill nog even gebruiken voor een mooi kleurtje. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten