vrijdag 28 november 2008

Cannelloni uit de oven


Kijk naar de foto en wat zie je? Een goudgele korst, zacht smeltende kaas en lekker gehakt dat in de pasta is gerold. Heerlijk. Het gerecht is zacht van smaak, makkelijk te maken en met een gezonde salade erbij, helemaal af. Als je een pastaliefhebber bent zou ik deze beslist eens maken.

Koop 8 lasagnevellen (175 gram) of maak zoals ik gedaan heb van 200 gram Italiaanse bloem, 2 eieren, een snuf zout en een scheutje olie, je eigen pasta.

300 gram varkensgehakt
1 lepel fijngehakte salie
2 eetlepels fijngehakt peterselie
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
50 gram geweekt witbrood zonder korst
1 ei
Zout, peper en nootmuskaat

5,5 dl melk
50 gram boter
45 gram bloem
1 laurierblad
Peper, zout en ruim nootmuskaat
Eventueel een restje slagroom

1 Mozzarella kaasje
Een ruime hand vers geraspte Parmezaanse kaas

Maak eerst de saus. In de klassieke keuken leer je eerst een roux te maken van de boter en de bloem enz enz. Maar… geloof het of niet, je kunt ook alle ingrediënten in één keer in de pan doen en terwijl je goed blijft roeren, alles aan de kook brengen. Het werkt echt! Laat vijf minuten pruttelen en verwijder dan het laurierblad.
Maak het gehakt aan met de ingrediënten.
Verdeel het gehakt in rolletjes over de lasagnevellen en rol die op. Leg ze in een ovenschaal giet de hete bechamelsaus erover. Leg er de dungesneden plakjes Mozzarella op en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Laat de schaal 40 minuten op 180 graden in de oven staan. Heerlijk.

1 opmerking:

Aline zei

Zo dat ziet er heerlijk uit...

Related Posts with Thumbnails