Ooit kocht ik bij Duikelman in Amsterdam een Tarte-Tatinvorm van de Buyer. Dat beviel uitstekend. Het duurde dan ook niet lang voordat ik een crêpepan van hetzelfde merk kocht. Ik ben er nog altijd blij mee. Bakken in deze pan geeft een ambachtelijk gevoel door de metalen steel. Misschien wordt hij in de loop van een kwartiertje bakken wel wat warm in de hand, maar dat deert me niet. Door de vorm is de pan uitermate geschikt om de pannenkoeken met een elegante buiteling in de lucht te draaien. Niks geen spateltje nodig maar lef! Hij bakt absoluut niet aan en als je wat knijpboter uit de fles gebruikt dan is pannenkoeken bakken een waar genot. Ik weet niet meer hoeveel ik er voor betaald heb maar duur vond ik hem niet. Je kunt ze bovendien in alle maten kopen, ook in andere winkels zoals het Kookpunt in Rotterdam.
Ik geef hierbij mijn crêperecept wat ik al jaren gebruik en me prima bevalt.
- 50 gram bloem
- 20 gram poedersuiker
- Snufje zout
- 1 ei
- 1 ½ dl melk
- 1 zakje vanillesuiker
Bak met wat boter in de pan tot flinterdunne crêpes die mooi bruin zijn en een knapperig randje hebben.
Wil je crêpes Suzettes maken gebruik dan de volgende ingrediënten.
- 50 gram boter
- 50 gram suiker
- Het sap van een sinaasappel
- Cointreau
Wentel de pannenkoekjes door deze saus en warm ze nog een moment hierin op.
Giet een lepel Cointreau in de pan en flambeer (met de afzuigkap uit!).
Het is ook leuk de pannenkoekjes op het bord met wat saus te presenteren en hierover een lepel brandende likeur te schenken.
3 opmerkingen:
Blijft altijd lekker, dit klassieke dessert!
Een goeie koekenpan is goud waard Theo! Ik vind de nieuwe look van je site leuk. Doordat de achtergrond minder kleur gaat er meer aandacht naar de foto's van je gerechten. Tof!
Hoi Camilla, leuk dat je de nieuwe look kan waarderen. 't blijft een beetje zoeken, maar fijn te horen dat ik op de goede weg ben.
Een reactie posten