woensdag 15 december 2010

Torri di zucchine ripiene con crema di piselli


Ofwel een courgettetorentje gevuld met doperwtenroom en geroosterde amandelen,- dan weet je tenminste wat je eet!
Dit gerechtje is onderdeel van mijn vegetarisch kerstmenu en krijgt zijn plaats in de hors d'oeuvre  samen met de carpaccio di rapa rossa. Het is lekker en vult best nog wel. Opgepast met de hoeveelheden dus.
Je hebt nodig voor 6 stuks:
  • 1 flinke courgette
  • 50 gram doperwten uit de diepvries (of vers)
  • ½ ui in plakken
  • 1 eetlepel crème frîache
  • 1 eetlepel romige geiten/schapenkaas
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout
  • Amandelsnippers

Snij de uiteinden van de courgette en verdeel die in drie gelijke stukken. Snij deze stukken overdwars schuin in tweeën en hol ze uit met bolletjessteker.
Kook ze twee minuutjes in water en laat uitlekken.
Leg ze kort op een grillpan zodat er wat decoratieve zwarte randjes verschijnen. Rooster gelijk wat amandelsnippers mee.
Kook de erwten gaar met de ui. Verwijder de ui en pureer de erwten met de kaas en crème frîache. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout.
Vul de courgettetorentjes met het erwtenmengsel en decoreer met de amandelsnippers

2 opmerkingen:

Camilla's krachttoer zei

Mijn dochter is fan (is van nature weigerachtig tov vlees en alles wat er op lijkt). Bovendien twee van haar lievelingsgroenten!

Theo zei

Leuk te horen, ik hoop dat jullie er allebei van kunnen genieten!

Related Posts with Thumbnails