vrijdag 15 april 2011

Kip tandoori

Geen bijzonder of ingewikkeld recept vandaag, maar meer eentje om je op een idee te brengen. Ik heb een poosje geleden eens saté van de haas gemaakt en dat was ons prima bevallen. Het was in gedachten maar een kleine stap naar een Indiase kip saté, ofwel kip tandoori. Natuurlijk, dit gerecht dient in een gloeiend hete tandoori-oven bereid te worden en de Indonesische saté boven een vuurtje. Maar de grote overeenkomst is toch wel dat beide bestaan uit gemarineerd vlees op een prikkertje!
Ik heb een potje Rajah Tandoori-paste gekocht en een pakje kippenpoten. Daarvan heb ik het vlees van het bot af gehaald, omdat ik dat vlees veel lekkerder vind dan een kipfilet. Maar wat let je, als je geen zin hebt in het uitbenen, dan koop je filet. 
Het vlees is een middag in twee eetlepels pasta met wat yoghurt gemarineerd. Hier is een kleine waarschuwing op zijn plaats. In mijn potje van Rajah bestaan twee eetlepels uit minstens één eetlepel chilipoeder. Dat geeft een mooie rode kleur maar zet ook je smaakpapillen in brand. Gelukkig hadden we in ruime mate nog drinkyoghurt in huis. Volgende keer gaat er dus maar één lepeltje pasta bij het vlees. 
Het vlees heb ik op pennen geregen en op de gril gaar gebakken. 
De salade bestond uit een zakje gemengde sla van de supermarkt, een rode ui in ringen, en een winterwortel die ik met de dunschiller in lange plakken had gesneden. Het geeft nét iets onverwachts en misschien wel elegants aan zo’n salade. Je kunt hem natuurlijk afmaken met wat korianderblaadjes. 

3 opmerkingen:

Simone zei

Haha... ik kan me ongeveer voorstellen hoe heet dit is geweest met twee eetlepels. Wel lekker misschien om er raita bij te maken, dan kun je meteen afblussen en het als saus gebruiken. Goed idee deze spiezen!

Theo zei

Ik had er ook raita bij gemaakt maar wilde het bij één recept houden in dit artikeltje.
Die spiesjes komen bij Duikelman in Amsterdam vandaan. Ze kostten niet veel en ik heb er al een hoop gemak van gehad.

vincent zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Related Posts with Thumbnails