Ik had nog geen Indonesische visrecepten die me bevielen. Zonde, want zo af en toe eet ik wel eens ikan Bali,- een stukje makreel in hete saus. Omdat het zo lekker is zet ik me dan over de graten en vellen heen. Nu heb ik de oplossing voor thuis gevonden: volgens Anny Tissot van Patot kun je ook kibbeling gebruiken en die in de saus opwarmen.
Maar voor dit recept heb ik een mootje vis bij AH gekocht (ben glad vergeten hoe het beestje genoemd wordt) en heb die naar alle tevredenheid opgepeuzeld.
Het gerecht smaakt zacht en vol, is goed van te voren te bereiden en is ook niet moeilijk te maken. Als je eventueel niet aan de verse jahewortel en laoswortel kunt komen, zou ik gewoon de gedroogde vorm gebruiken, die kun je ook bij de supermarkt kopen.
Ingredienten:
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- olie
- 2 cm laoswortel, in schijven
- 2 tl sambal ulek
- 2 cm jahewortel, in schijven
- 1 tl kunyit
- 2 tl suiker
- ⅛ blok santen
- 2 dl water
- 300 g stevige vis (kabeljauw, koolvis, schelvis)
- zout
Bereiding:
Fruit de ui met de knoflook in wat olie.
Voeg de laoswortel, sambal ulek, jahewortel,
kunyit en de suiker toe en bak ze even mee.
Voeg dan de santen en het water toe, laat de
santen smelten en breng de saus aan de kook.
Bestrooi de vis met wat zout, leg de stukken in
de saus en laat ze zachtjes gaar worden.De bumbu met slalot. |
De vis gaart in de pan. |
4 opmerkingen:
Ik ben blij dat je dit recpt met ons gedeelt hebt,want ik eet vis heel vaak en dit lijkt me meer dan lekker:)
Graag gedaan hoor, laat het smaken!
Ik heb het vandaag gemaakt voor vanavond en natuurlijk al even geproefd. Lekker! Bedankt voor het recept. gatoxi
Leuk Marloes, graag gedaan!
Een reactie posten