woensdag 16 december 2009

Amuse van coquille en kaviaar
Dit is de mooiste amuse-geule die ik ooit gemaakt heb, en niet alleen omdat hij in de vorm van een druiventros is gemaakt! Het is onze klassieker.
Een amuse moet verfijnd zijn, hij moet verwachting wekken, mag de maag niet vullen maar moet eerder de eetlust opwekken.
Deze amuse is luxueus. Een plak gemarineerde coquilles St Jacques op vers geroosterd brood, afgemaakt met wat kaviaar.
In de mond contrasteert het knapperige van het geroosterde brood mooi met het romige van de coquille,- strakke en filmende elementen tegelijk. De smaak is licht fris door de marinade van limoen en rijk door de eerste kwaliteit olijfolie. Wat peper geeft kick aan de coquille, en de kaviaar zorgt voor een verrukkelijk hartig gevoel in de mond.
Al moet je wel altijd oppassen voor de combinatie van zout en wijn, deze amuse vergezelt een glas Champagne op perfecte wijze.

Snij elke noot mooi bij en in gelijke dunne plakjes.
Vermeng 50 ml olijfolie met het sap van een limoen en met wat zout en peper. Marineer hier de coquilles in gedurende één tot vier uur.
Rooster wit brood mooi bruin en gebruik een uitsteker om hier een mooi rondje uit te steken.
Plaats de gemarineerde coquille hierop en werk af met wat kaviaar in de vorm van een druiventrosje en wat kervel of peterselie.
Garneer direct zodat het brood knapperig blijft.

4 opmerkingen:

Martine zei

Lekker hoor. Hoe maak je dat druiventrosje zo mooi? Heb je een vormpje of engelengeduld?

Groetjes,
Martine

Theo zei

Twee theelepeltjes en 24 seconden! ;-)

Martine zei

Aha, ik kan me er iets bij voorstellen met 2 theelepeltjes. Ik denk dat ik het echt ga proberen met kerst. Indruk maken op de (schoon+)ouders...
Bedankt!

Martine zei

Gelukt! Het viel erg bij de papa's en mama's in de smaak. Dank!
Martine

Related Posts with Thumbnails