zaterdag 26 december 2009

De kaasplank


Het is een vast en, wat mij betreft, zeer gewaardeerd onderdeel van onze grotere menu's. De combinatie van een blauwschimmelkaas, een rijpe peer en een glas Sauternes is een magistrale.
In dit geval schenken we geen Sauternes maar een klein broertje, een chateau Monbazillac. Dit chateau ligt in de Bergerac wat weer iets oostelijk van Bordeaux te vinden is. De wijnen uit de Bergerac onderscheiden zich niet zoveel van die uit de Bordeaux streek, ze zijn goedkoper en minder bekend. Dit geldt hetzelfde voor Monbazillac en Sauterneswijnen.
Deze zomer bezochten wij op een warme dag het chateau en de wijngaarden. Een dag vol uitgelezen Franse cultuur, heerlijk lunchen in de schaduw van de wingerden en een kleine proeverij in het koetshuis van het chateau. Natuurlijk namen we van verschillende jaren enkele flesjes mee naar huis.
De laatste flessen worden met deze kerstdiners geopend. Het jaar is bijna afgelopen en dus delen we graag onze herinneringen aan Frankrijk en onze wijn uit Monbazillac met onze gasten. Wat is er niet mooier dan terugkijken met een mooi glas in handen...?
Vooruitkijken...?

1 opmerking:

Martine zei

Ja, vooruitkijken naar een nieuw voorraadje Monbazillac.. ;)

Groetjes,
Martine

Related Posts with Thumbnails