woensdag 14 april 2010
Doperwtensoep met munt
Laat ik voorop stellen, je hebt erwtensoep en je hebt doperwtensoep.
Dat zijn twee verschillende soepen.
De laatste heb ik in een dinertje verwerkt en met een kleine inspanning heb je een heerlijk chic voorgerecht dat niet moeilijk te maken is.
Ik fruitte een uitje in wat boter en olie en voegde daar nog een klein gesneden teentje knoflook aan toe. Zo maar even, want het mag niet kleuren.
Daarna ging een zakje doperwten uit de diepvries (400 gram) in de pan met een groentebouillontablet en een halve liter water. Dit geheel heb ik een half uurtje zachtjes aan de kook gehouden.
Je moet er dan op het laatst nog wat munt bijvoegen en het geheel pureren.
Om het geheel wat meer uitstraling te geven heb ik een gegrilde coquille in het midden van het bord in de soep gelegd en hier omheen wat olie gegoten, truffelolie in dit geval.
Heerlijk, je kunt deze soep trouwens heet of koud serveren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten