Hij is goed joh! Kan nog best met dit weer. Een stevig gerecht uit de oven dat voedt en verwarmt. Heerlijk!
- Een kip, in stukken verdeeld, al dan niet met vel
- Een pond uien in halve ringen gesneden
- 2 plakken ontbijtspek in stukjes gesneden
- Scheutje olie
- Zout en peper
- Peterselie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 a 2 eetlepels bloem, het is maar hoe dik je de saus wilt hebben
- 125 ml witte wijn
- 250 a 350 ml slagroom, of koksroom
- ½ groentebouillontabletje
- 125 geraspte kaas, kies er een eentje met genoeg smaak
Bak het spek uit in de pan en haal het eruit.
Bak dan de kip bruin in die pan en haal ook deze eruit.
Doe wat olie in de pan en bak de uien hierin. Voeg de peterselie en de tijm eraan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg ⅔ van de uien op de bodem van een ovenschaal en leg de kip hier op.
Bestuif de rest van de uien met de bloem en bak even. Voeg de wijn toe en laat dit inkoken.
Voeg dan de room met het bouillonblokje er door heen en laat het even doorkoken tot hij goed van dikte is. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spekblokjes toe en schenk de saus over de kip.
Bestrooi met geraspte kaas en zet hem een half uur in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten