zaterdag 9 februari 2013

Kip in chilisaus

Ik heb op deze foto nog wat ketjap over het gerecht gedruppeld.

Bij chilisaus denk je waarschijnlijk aan een stukje kip en een flesje. Een flesje met chilisaus. Geen aanlokkelijke gedachte, denk ik dan, maar dit pakt anders uit. Je maakt je eigen chilisaus en maakt de kip hierin gaar. 
‘Leuk!’ denk je dan hoop ik en ik zie je in gedachten eerst de ingrediënten doornemen. Dan verduistert je gezicht en zie ik je aarzelen. Moet je toch eens kijken, wat een suiker, en wat een azijn, drie pepers! 
Ja, dit recept doet niet zozeer een beroep op je voorstellingsvermogen maar op je lef. Lef om het gewoon te proberen en te vertrouwen op de goede afloop.
In dat vertrouwen wil ik je een beetje sterken want ik heb het gemaakt en vond het heerlijk. Het klopt, dit recept. Het levert een zachte malse kip op met een saus die heerlijk op smaak is zonder dat je mond geweld aangedaan wordt. Het is lekker, gewoon met wat gekookte rijst of mie en wat verse groente erbij (in mijn geval paksoi).

Ik nam:
  • 2 kippendijen met poot eraan
  • 3 rode pepers, zonder zaad en fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 150 ml sojasaus
  • 125 ml witte-wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • 500 ml water ( ik nam minder, maar genoeg om de kip onder de vloeistof te krijgen)
  • Gehakte korianderblaadjes (vers natuurlijk het lekkerst, maar ik nam gedroogde)

Doe alle ingrediënten behalve de kip en de koriander in een pan en laat het drie minuten sudderen.
Voeg de kip toe en laat die een half uur met het deksel op de pan zachtjes verder sudderen. Haal dan het deksel van de pan en laat het geheel nog een half uurtje pruttelen. Zo nu en dan kun je de kippendelen draaien. 
Voeg de koriander toe en serveer de kip met was jus. 
Heerlijk!

4 opmerkingen:

Barbara zei

Lijkt me erg lekker ;-).

Theo zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Theo zei

Haha! Ja, jij kan dat weten!

Emilie zei

Hallo,

Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?

Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165

Breng ons een bezoek!
Volrecepten.nl

Related Posts with Thumbnails