zondag 3 augustus 2008

Kip, mals van binnen, knapperig van buiten!


Als je geen kipliefhebber bent dan wordt het wel als je dit geproefd hebt. Het geheim zit hem in de bereiding en de marinade. Laat ik gelijk van wal steken. Je neemt een kip en snijdt die in stukken. Hoe je dit moet doen kun je zien op You-tube . Ik zal daar hier dus verder niet over uitweiden. Je kunt het daar prima zien en je moet het dan gewoon een paar keer doen. That’s all!
Ik heb mijn kip in de middag gekocht en bij thuiskomst direct geportioneerd. Neem een schaal, doe de kip erin en schenk er net zoveel karnemelk over tot hij onder staat. Dek af en laat rustig een nachtje in de koeling staan. De mijne stond er meer dan 24 uur in.
Haal de kip uit de karnemelk en breng hem goed op smaak met zout en kruiden. Ik laat dat aan je eigen fantasie over. Deze keer heb ik naast zout, cayennepeper en uienpoeder genomen maar je kunt dus kiezen wat je wilt. Hierna wentel je kip door de bloem.
Je bakt hem in olie die rond de 180 graden schommelt totdat hij een beetje bruin begint te worden, een beetje maar, want tenslotte wordt hij op een rooster afgebakken in de oven. Daar bruint hij nog verder. De oven zet ik ook op 180 graden en ik laat de bouten in 35 minuten verder bruinen en knapperig worden. De binnenkant is dan heerlijk mals want de karnemelk heeft ruim de tijd gehad om op het vlees in te werken. Het is een verrukkelijke combinatie, mals en knapperig en smaakvol!

1 opmerking:

Els zei

Hallo Theo,

Ik ga deze kip zeker een keer maken lijk me heerlijk.
Ook de complimenten van ons voor je leuke blog.
En de leuke schrijfstijl ik hou er van.
GR Els

Related Posts with Thumbnails