Ik heb mijn kip in de middag gekocht en bij thuiskomst direct geportioneerd. Neem een schaal, doe de kip erin en schenk er net zoveel karnemelk over tot hij onder staat. Dek af en laat rustig een nachtje in de koeling staan. De mijne stond er meer dan 24 uur in.
Je bakt hem in olie die rond de 180 graden schommelt totdat hij een beetje bruin begint te worden, een beetje maar, want tenslotte wordt hij op een rooster afgebakken in de oven. Daar bruint hij nog verder. De oven zet ik ook op 180 graden en ik laat de bouten in 35 minuten verder bruinen en knapperig worden. De binnenkant is dan heerlijk mals want de karnemelk heeft ruim de tijd gehad om op het vlees in te werken. Het is een verrukkelijke combinatie, mals en knapperig en smaakvol!
1 opmerking:
Hallo Theo,
Ik ga deze kip zeker een keer maken lijk me heerlijk.
Ook de complimenten van ons voor je leuke blog.
En de leuke schrijfstijl ik hou er van.
GR Els
Een reactie posten