We hadden trek in wat lichters, wat zomers... Een maaltijdsalade eigenlijk. Als je net als mijn disgenoot zo'n 60 km per week hard loopt moet dat echter wel een beetje substantieel zijn. Ik besloot eens flink uit te pakken. Een bezoekje aan Albert Heijn leverde het volgende op:
een zak gemengde slamix
croutons met tuinkruiden smaak
2 rijpe avocado's
een bakje garnalen
een greep sperziboontjes
een zakje ontbijtspek
Ik had natuurlijk ook wat in huis:
Jonge graskaas van de boer hier verderop
mayoniase
salade pittenmix
romatomaten
voor het sausje over de garnalen:
Grozette
Surinaamse kerrie
gemberstroop
zout een peper
een beetje citroensap
beetje suiker
voor de sate:
1 kipfilet
karnemelk
gember
knoflook
zout
citroensap
tandoori masala poeder
rode chilipoeder
Toen aan de slag.
Boontjes beetgaar koken, in koud water dompelen en in spek wikkelen. Dit gaat een minuutje of wat in de magnetron met een stukje keukenpapier erop tegen het spetteren.
Kerriesausje maken met de genoemde ingrediënten.
Avocado's halveren en lelijke stukjes wegsnijden
Kip zo lang mogelijk van te voren marineren in de karnemelk met de droge ingrediënten.
Kaas snijden.
De sate heb ik nooitgedwongen op de grillplaat gaar gemaakt (echt gaar!).
De salade heb ik opgemaakt zoals je op de foto kan zien.
Hij smaakte goed en gevarieerd. De boontjes met het hartige speksmaakje, de tandoori sate met zijn geheel eigen bijdrage aan het palet, de heerlijke hapjes van de garnaal-avocado-kerriesaus, de heerlijke kaas, de goede tomaten, de knapperige sla...
Misschien voor sommige een ratjetoe, maar voor ons een voedzame en geslaagde combinatie!
een zak gemengde slamix
croutons met tuinkruiden smaak
2 rijpe avocado's
een bakje garnalen
een greep sperziboontjes
een zakje ontbijtspek
Ik had natuurlijk ook wat in huis:
Jonge graskaas van de boer hier verderop
mayoniase
salade pittenmix
romatomaten
voor het sausje over de garnalen:
Grozette
Surinaamse kerrie
gemberstroop
zout een peper
een beetje citroensap
beetje suiker
voor de sate:
1 kipfilet
karnemelk
gember
knoflook
zout
citroensap
tandoori masala poeder
rode chilipoeder
Toen aan de slag.
Boontjes beetgaar koken, in koud water dompelen en in spek wikkelen. Dit gaat een minuutje of wat in de magnetron met een stukje keukenpapier erop tegen het spetteren.
Kerriesausje maken met de genoemde ingrediënten.
Avocado's halveren en lelijke stukjes wegsnijden
Kip zo lang mogelijk van te voren marineren in de karnemelk met de droge ingrediënten.
Kaas snijden.
De sate heb ik nooitgedwongen op de grillplaat gaar gemaakt (echt gaar!).
De salade heb ik opgemaakt zoals je op de foto kan zien.
Hij smaakte goed en gevarieerd. De boontjes met het hartige speksmaakje, de tandoori sate met zijn geheel eigen bijdrage aan het palet, de heerlijke hapjes van de garnaal-avocado-kerriesaus, de heerlijke kaas, de goede tomaten, de knapperige sla...
Misschien voor sommige een ratjetoe, maar voor ons een voedzame en geslaagde combinatie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten