donderdag 7 augustus 2008

Rabarber met aardbeien

Twee jaar geleden at ik in een restaurant aan de haven in Hellevoetsluis voor het eerst in mijn leven rabarber met aardbeien. Toen ik nietsvermoedend de eerste hap nam moest ik even nadenken wat zo lekker en bekend smaakte. Het bleek de aarbeien te zijn. Ik vond het zo lekker dat ik een half jaar met deze combinatie heb rondgelopen voordat ik het zelf kon maken. De eerste rabarber met de eerste aarbeien (en dan bedoel ik dus goede aardbeien, niet die keiharde knollen die zo hard zijn als peentjes, nergens naar smaken en geen geur hebben) heb ik ter hand genomen om weer zo iets lekkers te maken. Misschien is de combinatie voor veel van jullie al bekend. Misschien voor een enkeling niet, dat zou zonde zijn. Daarom:



neem een paar stengels rabarber en snij die in kleine stukjes.
Neem een handje goede aardbeien en snij die een keertje doormidden.
Doe dat ik een pan met weinig water en laat zachtjes gaar koken.
Bind met een klein beetje Maizena.
Laat afkoelen.






Ik heb geen hoeveelheden genoemd deze keer. Proef! Hoe zoet vind je lekker? Hoe is de rabarber? Wil je een harmonieuze toon van aardbei in dit gerecht of wil je de twee smaken vol combineren?

Experimenteer en geniet!

Geen opmerkingen:

Related Posts with Thumbnails