zaterdag 17 oktober 2009

Pompoensoep


Woensdagmiddag om één uur liep ik door stukje Rotterdam dat voor mijn gevoel zeer authentiek is, de Vlietlaan. Er waren een aantal Turkse winkels die allemaal hun fruit buiten hadden uitgestald. Mijn oog viel op een flespompoen die ik impulsief kocht. Ik heb er soep van gemaakt. We vonden hem allebei heel lekker en vol van smaak.


Wil je hem ook eens maken zet dan het volgende klaar.

wat olie en boter om in te bakken

een ui in ringen gesneden

2 tenen knoflook

2 theelepels kerriepoeder

een pond in stukjes gesneden en geschilde pompoen (zonder pitten)

6 dl water en 1 groentebouillontablet

wat gedroogde koriander en peterselie

een half blikje kokosmelk

en peper


Doe de boter en olie in de pan en bak daar zachtjes de ui, knoflook met de kerrie in. Voeg na een poosje de pompoen toe met de groentebouillon en de kruiden.

Laat dit 20 minuten koken totdat de pompoen gaar is en pureer de soep dan.

Voeg de kokosmelk toe en proef of er nog peper en eventueel zout bij moet.

1 opmerking:

KitchenAid | Bureau Van Sintnicolaas zei

TO COOK OR NOT TO COOK..
Beste Foodie van Tijm & Suikerbiet,Een evenement voor en met bloggers zonder jou is geen evenement voor en met bloggers. Daarom nodig ik je dan ook graag uit voor onderstaande kookworkshop. Hoop dat je erbij kunt zijn!

'Die hard' foodie of een gezonde portie interesse voor koken? Dan hebben wij misschien wel een interessant voorstel voor je.

Op donderdag 19 november organiseert KitchenAid een heuse kookworkshop die zal plaatsvinden bij Pat’s Kitchen, gesitueerd in de voormalige schoenenfabriek in Waalwijk. Samen met andere bloggers, webmasters en culinaire journalisten kun je gratis en voor niets een avondje gezellig komen koken. Vanzelfsprekend: no strings attached.

2009 is voor KitchenAid een speciaal jaar met het 90-jarig bestaan van zijn gekende Artisan-keukenrobot. En dat vieren we graag offline met 'de onlines'.

Als alles volgens plan verloopt en jij het beste uit jezelf haalt, wordt dit het menu. Vanwege de nadere feestdagen kiezen we vooral voor fingerfoods:

* Getikt eitje met bieslookroom, crouton met versgedraaide filet americain

* Tosti van geitenkaas, groene asperges en hazelnoot

* Rosbief van kalfsvlees met tonijnmayonaise

* Krokante garnaal in Kataifideeg en schuim van Hollandse Brie

* In olijfolie gestoomde sliptong met zoetzure prei, oester en saus van citroengras

* Rolmops van zalm en zuurkool met waterkers

* Mousse van rode bessen munt en verveine met yoghurtijsWat denk je? Interesse voor een avondje culinair genot en kennismaken met collega-bloggers? Meld je dan aan bij tilly@bureausintnicolaas.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.Datum: Donderdag 19 november.

Aanvang om 18u30 – einde om 22u00.


De 90e verjaardag van de KitchenAid Artisan-keukenrobot wordt gevierd met een verloting van een keukenrobot onder de deelnemers!!


Na ontvangst van je aanmelding op tilly@bureausintnicolaas.nl ontvang je een bevestiging met routebeschrijving naar Pat’s Kitchen. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan zeker contact met me op!Hartelijke groet,Tilly Sintnicolaas

Benieuwd naar Pat’s Kitchen?

Kijk op www.patskitchen.nlBenieuwd naar KitchenAid?
www.kitchenaid.nl

Related Posts with Thumbnails