zondag 19 juni 2011

Kedgeree met zalm


Alweer een Engels gerecht. Niet dat ik dit nou de laatste keer gegeten heb, maar het is goed om de sfeer nog even vast te houden van de White Cliffs of Dover.
Het recept komt uit het boek Gordon Ramsay maakt het eenvoudig. Het is dan inderdaad eenvoudig te maken, en van Gordon Ramsay. Ik heb het recept gehalveerd, en dan heb je ruim voldoende voor twee mensen, maar hier zijn de originele hoeveelheden.
  • Een stukje zalm van 375
  • 1 theelepel kurkuma
  • 225 gram basmatirijst
  • Snufje saffraandraadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram kerstomaten, gehalveerd
  • 4 scharreleieren
  • 400 ml visbouillon
  • 2 sjalotjes, gehakt
  • 75 gram boter in blokjes
  • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • Zout en peper

Snij de zalm in stukken en marineer met de kurkuma.
Doe de rijst in een pan, voeg 500 ml water en laat 7-8 minuten koken tot het water is opgenomen.
Bak de zalm in wat olie gedurende 2 à 3 minuten.
Bak de tomaten een paar minuutjes in wat olie en zet beide apart.
Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze.
Bak de sjalotjes in wat olie tot ze zacht zijn. Voeg dan een derde van de boter toe en de rijst. Bak al roerend. Voeg een scheutje bouillon toe en roer tot de vloeistof is opgenomen. Maak zo de bouillon op. Voeg er dan de rest van de boter bij en laat die smelten.
Schep dan de zalm door de rijst, de tomaten, peterselie, en voeg eventueel zout en peper toe. Halveer de eieren en serveer die bij de rijst.

1 opmerking:

Andrea Vandewalle zei

Sorry, maar vegetarisch dat wil zeggen GEEN DIEREN eten. dus vis is ook een dier

Related Posts with Thumbnails