Dit recept komt uit het boek Curry bijbel van Madjur Jaffrey.
Toen ik het zag leek het me de moeite waard het eens te proberen. Het leverde een lekkere curry op. Maar, eerlijk gezegd, wij waren er niet verrukt van. Misschien komt het wel door de kip de ik gebruikte. Ik had nog wat stukken scharrelkip in de diepvries liggen en heb deze ervoor gebruikt. De kip was dus niet ‘je dat’, maar de saus was heerlijk,- dat kun je je misschien voorstellen als je de ingrediënten doorleest. Heel bijzonder is ook de pasta die je maakt van ongekookte rijst en noten met wat specerijen. Dat had ik nog niet eerder gedaan, en het was met de keukenmachine een fluitje van een cent. Volgens mij bindt het de curry en voegt het natuurlijk ook smaak toe.
Dit zijn de ingrediënten volgens het originele recept:
- 1 kip zonder vel in delen
- 2 eetlepels gemalen koriander
- 4 theelepels gemalen komijn
- 4 theelepels gemalen venkelzaad
- 1 theelepel cayennepeper
- Zout
- 1 eetlepel ongekookte rijst
- 2 eetlepels gedroogde kokos
- 3 kardemompeulen
- 2 kruidnagels
- 2 eetlepels amandelen
- Scheutje olie
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel fenegriekzaad
- 2 sjalotjes in dunne ringetjes
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 groene chilipeper
- Stukje vers pandanblad van 5 cm
- 150 gram tomaten, klein gesneden
- 120 ml kokosmelk uit blik
Wrijf de stukken kip in met de vier kruiden en het zout.
Rooster de rijst in een droge koekenpan tot hij goudgeel is, en voeg dan de kokos erbij zodat deze ook kleurt. Laat afkoelen.
Maal dit samen met kardemompeulen, kruidnagels en amandelen tot een fijn poeder en voeg er een scheutje water bij tot je een pasta hebt. Zet apart.
Verhit de olie in een pan. Doe het kaneelstokje erin met het fenegriekzaad, de sjalotjes, de knoflook, de chilipeper, en het pandanblad.
Bak twee minuten, schep dan de kip erdoor en laat hem bruin worden.
Voeg de tomaten en de pasta toe met wat water en zout. Laat alles een half uurtje onder een deksel pruttelen en voeg dan de kokosmelk toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten