zondag 23 oktober 2011

Indiase Viscurry uit Goa



Dit is een vrij eenvoudige curry die werkelijk heerlijk smaakt. Ik kan je hem echt aanbevelen. We zijn zaterdag naar de haven gefietst en hebben daar verse vis gekocht die ‘s avonds in het pannetje verdween. Dubbel zo leuk om zo te koken en nog goed voor de lijn ook. 
  • Olie
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel gedroogde kerrieblaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl kurkuma
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 150 gram santen
  • 3 dl water
  • 500 gram stevige witvis
  • 450 gram grote garnalen
  • Raspsel en sap van 1 limoen
  • Zout

Verhit de olie en bak de mosterdzaadjes tot ze openspringen. Doe er dan de kerrieblaadjes bij en bak nog eventjes.
Doe de ui in de pan en bak 5 minuten. Voeg dan de kruiden toe en bak nog 30 seconden.
Doe de santen en het water erbij en laat een minuutje of wat pruttelen. 
Dan gaat de vis met de garnalen in de pan, en laat dit alles op zacht vuur nog vijf minuten staan. 
Breng op smaak met het limoensap en het raspsel. Garneer met een partje limoen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben gek op viscurry.Misschien omdat er zo veel vis bij mij in huis gegeten word(we gaan tenminste een dag per week met klein bootje uit vissen).Ziet er heerlijk uit:)

Related Posts with Thumbnails