woensdag 12 oktober 2011

Spiesjes met kip-tikka

Heerlijk, verrukkelijk, moet je ook eens maken. Het lijkt een heel karwei, zeker in verhouding met de pakjes en poedertjes die je in de supermarkt kunt krijgen, maar dit schenkt meer voldoening en smaakt beter. Niet alleen omdat het minder zout is maar ook omdat je het naar eigen smaak kunt maken. 
VOOR 4 PERSONEN
  • 4 ontvelde en ontbeende kippenbouten, in reepjes
  • voor het tikka-mengsel
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 1 el knoflook-gemberpasta
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl garam masala
  • zaadjes uit 2 zwarte kardemompeulen
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • Zout
1 Maak eerst het tikka-mengsel. Meng in een niet-metalen kom de yoghurt met het citroensap, de knoflook-gemberpasta, tomatenpuree, garam masala, het kardemomzaad, de komijn, koriander, het paprikapoeder, chilipoeder en wat zout. Schep de stukken kip in de marinade om. Laat de kip circa 30 minuten marineren bij kamertemperatuur (of zet de kom afgedekt 24 uur in de koelkast). 
2 Als u houten satéstokjes gebruikt, laat ze dan 20 minuten weken in een longdrinkglas; ze zullen dan niet verbranden onder de grill. 
3 Verwarm de grill voor op de middelhoge tot hoge stand (of zet een licht ingevette grillpan op het fornuis). Neem indien van toepassing de stukken kip minstens 15 minuten voor u ze gaat grillen uit de koelkast. Prik ze aan 4 houten of metalen pennen. 
4 Gril de spiesjes 12-15 minuten - tot het vlees gaar is en lichte schroeiplekjes vertoont; keer de spiesjes tussentijds een- of tweemaal en bestrijk ze met wat extra marinade. Ze zijn gaar als er helder sap uitloopt wanneer u er met een scherp mesje in prikt. Serveer ze op een bedje van sla en geef er partjes citroen bij. Met naan en een chutney erbij is dit een vrij substantieel voorgerecht.

2 opmerkingen:

Dzoli zei

Dit ziet er zo lekker uit.Fijne milde saus erbij ,nami;)

Aline zei

Zo dat ziet er heerlijk uit...

Related Posts with Thumbnails